Има мераци за застрояване на охранната зона на Перперикон, което е абсолютно забранено, разкриха за 24rodopi.com археолози. Поставилите си за цел да построят обекти за посрещане на туристи щели да се опитат да получат разрешения покрай неточности в Общия устройствен план. Някои предприемачи дори планували да строят хотели и вили.
По темата говори и директорът на Регионалния исторически музей (РИМ) Даниела Коджаманова по време на обсъждането на Общ устройствен плана на община Кърджали.
„Имаме забележки по локализация на недвижимите културни ценности, въпреки че подадохме цялостната информация, с която РИМ разполага. Напълно сме съгласни, че всички 160 археологически обекта не могат да бъдат нанесени на ОУПО, но имаме претенция за 10 от тях, които са залегнали в Стратегията за развитие на туризма в община Кърджали и около, които ще се изгражда инфрастуктура и които имат важно значение за развитие на туристическата индустрия", подчерта г-жа Коджаманова.
Според директора на РИМ много близки по вид и цвят са защриховките на плана, което може да доведе до неточното им разчитане (напр. в охранната зона на Перперикон, където не може да има никакво застрояване), има неточности и при ситуиране на природни забележителности в района на Зимзелен, Бели пласт, че липсва Скалният прозорец при с. Костино.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/16 13:17

    Тези които имат намерение за хотел нека купят някоя къща от селото

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/16 14:49

    Това което не става с пари, става с много пари ! Ясно е нали ? Каквото трябва да стане ЩЕ СТАНЕ ! Важното е парите да отидат при ПРАВИЛНИЯ човек ! Все пак ГЕРБ е на власт ! Умната и ще стане. Анадън му ?????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/16 15:03

    Само някоя КАЛИНКА на власта може да отвори заведение,едва ли обикновен човек от народа....да живеее анархията и корупцията

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/16 16:04

    Сега ще бутнат някой лев рушвет и ще им дадат разрешителни. Колкото повече рушвет толкова по хубаво място

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/16 18:56

    To i bez drugo ima mnojestva izgradeni solidni labirinti ot podzemni tuneli, paneli, termiti, zeolithi, bentoniti, azbesti, gipsi, cementi, glini, zata, platini, zinki, darve, olovita...:-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/16 20:45

    Обади ми се Овчаров, нали там е нещо археолог по Перперек!Иска да преведе по моя сметка в банка малко пари, че нещо щяло да се строи до крепоста! Каза, че ще е частно, ама хотел ли какво, неразбрах...Знае ли някой нещо!...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/16 11:01

    Ако може редакцията да обясни какво е '' охранна зона''

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/16 13:36

    Според мен охранена зона е Николай Овчаров! Не виждате ли как добре е охранен... Не е добре охранен обаче Хасан Азис, личи си му-слабоват и не е пораснал достатъчно! Добре охранен е и Божидар Димитров, и той е предложил пари за нещо като "керван сарай" /крайпътен хан / край светилището Перперикон... Има и други охранени хора, но най-охранен е човекоприличащият Бойко Борисов-развива се и на задник и на празноглавие!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/16 13:49

    Охранна зона е зона в която се храниш добре... Например Николай Овчаров е в такава зона и той се храни добре... Ако има и други мераклии, да го потърсят...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/16 20:33

    аз отдавна гладувам а казвате че овчарагата бил охранен Как да стигна до него бе джанъм, вече немога да ходя от глад. Щом бил охранен ще4 помогне...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.