Десетокласничката Мария Чавдарова от Езиковата гимназия в Кърджали грабна най-високото отличие в своята възрастова група на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници". Тя остави зад себе си възпитаници на компютърни школи и профилирани гимназии с изучаване на „Компютърна графика".
Участници на възраст от 4 до 27 години от България, Испания, Македония, Украйна и Словения се включиха в Международния конкурс, който се провежда под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Конкурсът се организира за седма поредна година от Фондация "Еврика", ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале" – Хасково.
В тазгодишното издание на съревнованието се включиха 1032 рисунки от 552 участници, 692 колажа от 382 участници и 301 творби от чужбина от 151 участници. По регламент конкурсните творби бяха разпределени в осем възрастови групи и две категории – рисунка и колаж.
Сред многобройните участници журито оцени по достойнство таланта и уменията на десетокласничката от ГПЧЕ „Христо Ботев". За колажите си „Магията на пътуването" и „Откраднати надежди" Мария бе отличена със златен медал, грамота и голямата награда на Мария Габриел – посещение на Европейския парламент в Брюксел.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.