Анализът на Националната служба за сигурност ли е голямата пречка ДПС да си получи Ахмед Доган за оперативен шеф?

От 4 януари 1990 година до този момент върхът на ДПС винаги се е казвал Ахмед Доган. В нито един момент в този незатворен (!) период Шефа не е бил друг, независимо дали протоколно в партията зад името му са вписвали „почетен председател", дали политическите опоненти са го наричали „проклятието на България", дали е присъствал в медиите с определението „Аятолах за своите" още преди 15-ина години.
Докато съществува ДПС, Доган ще е лидерът. Жив и здрав ли е Доган, ще го има и ДПС-то.
Който не споделя това и си мисли, че на 24 април Доган се е върнал отнякъде или тепърва ще си ходи, нека застане пред огледалото и се запита „Аджеба, дали пък аз не съм бушмен, който се опитва да разбере как живеят ескимосите!?".
Който е в час по темата „ДПС" е наясно, че Доган е ДПС и ДПС е Доган. Звучи като лозунг, като банален извод от отминали времена, дори като забрана за демократичен избор,… но това са даденостите. Никой не може да върне Ахмед Демир Доган на бял кон в ДПС, защото той самият е бял кон.
За хубаво или лошо, това е бил изборът на българските турци от 4 януари 1990-та година. Периодът не е затворен.
А дали е хубаво или лошо, малцина са си задавали този въпрос. Водещо е било чувството за сигурност.

*
Уважаеми гости от страната и чужбина!
Скъпи последователи на каузата ДПС!
Последните 25 години показаха, че ДПС е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България.
В този смисъл Българският етнически модел е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и Света.
Основното ми послание към всички вас: пазете и възпроизвеждайте този политически капитал. Бъдете сигурни, че Свободата ще ви се отплати.
Пожелавам ви да овладеете Силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта.
Пожелавам ви да бъдете достатъчно търпеливи , но не дотам, че да бъдете принудени да жертвате Свободата си.
И най-вече ви пожелавам попътен вятър и разумна борбеност, защото в живота и политиката нищо не се поднася даром.
Бъдете силни и добронамерени, не се поддавайте на езика на омразата, останалото ще ви подскаже логиката на Живота.
Обичам Ви!
Винаги Ваш: А. Доган
Това беше приветствието на Ахмед Доган към 856 делегати на Националната конференция на ДПС. 11-те изречения бяха прочетени от евродепутата Филиз Хюсменова, защото така реши не Ахмед Доган, а Националната служба за охрана (НСО).
„Когато НСО решава нещо, лицето, на което се осигурява сигурността, няма думата. Така е по закон. 24 часа преди конференцията Националния дворец на културата бе „запечатан". В неделя асансьорите се движеха само между партера и 6-ия етаж. Лично шефът на НСО ръководеше мероприятието с целия наличен ресурс на службата", това е коментарът на спецполицай пред 24rodopi.com. Два независими един от друг източника разкриха, че Националната служба за охрана не е позволила на Ахмед Доган да се качи на президиума и да говори пред делегатите и гостите на висшия форум на партията, която създаде.
Доган възнамерявал в типичния си стил от трибуната да отправи силни послания и да „грабне" с примери делегатите, които да пренесат словата му във всеки дом на избирател или симпатизант на ДПС. Нямало да се ограничи в 11-те изречения, които бяха прочетени в неделя. Последвала обаче забрана почетният лидер да застане сам на трибуната на белия фон с надписите. „Благодарение" на НСО не се случи голямата новина (Словото и нищо друго – б. р.)!  На живо думите на Доган нямаше да прозвучат толкова традиционно, само като даване на нов заряд на актива, а и продължение на разтърсващите минути от 17 декември м.г.. Римейкът на финала „Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса. Амин!" би бил само логичен завършек на онова, което щеше да е адресирано до 856 делегати, 600 гости, всички избиратели на ДПС, българската политическа класа, обществото,… Анкара. Всички те сега трябва да има търпение да научат и усетят това, което Доган може би щеше да анонсира от президиума.
От НСО предложили на Доган да говори от сектора с учредителите на Движението и репресираните, където лидерът седна, но той реагирал, че това няма да е уважително към делегатите и гостите.
НСО разполагали с информация, че Доган може да бъде атакуван както преди 3 години, когато същата охрана допусна до него да стигне мъж и да опре дулото на пистолет в слепоочието му.
В контекста на тези разкрития, следва преди да разтълкуваме посланията на Доган, да потърсим отговор на въпроса „Анализът на НСО ли е голямата пречка да се изпълни волята на всички структури на ДПС по места и Ахмед Доган, като оперативен шеф на партията, тръгне на среща с избирателите по региони?". И то през призмата на най-голямата криза, която изживява ДПС след появата на партията „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност". ДОСТ на Лютви Местан не е само 6-тият опит да се разцепи ДПС. Следва да се допълнят много неща.
(Следва продължение)
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

43 comments so far,Add yours

  1. Аптикадир26/4/16 12:27

    К*Р за Русия !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/4/16 12:29

    Излиза че Доган е най-важният човек в държавата.Нато етнически българин и несимпатизант на ДПС съм дълбоко омерзен от факта че се допусна тази ситуация!

    ОтговорИзтриване
  3. zaferiyus26/4/16 12:38

    Доган почна да Ферментира.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/16 12:51

    Доктор Доган,обичаме те!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/4/16 13:10

    Малко несериозно заглавие - един човек срещу една държава, човека утре си отива ,а държавата остава...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/4/16 13:14

    Той не прояви уважение към делегатите и електората си и не слезе от трибуната! Бях делегат на конференцията и се отвратих от този човек. Сега разбирам, че Доган наистина е проклятие за българските турци!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/4/16 13:18

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ ИЗБИРАМЕ ЕЕДОГАН, ЗАЩОТО ИНАЧЕ БУГАРИТЕ ЩЕ НИ АСИМИЛИРАТ, ТОВА ПОКАЗВА ИСТОРИЯТА НА ПОМАЦИТЕ, КОИТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ НЯМАХА НИ ТУРЦИЯ, НИ ЕРДОГАН.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/4/16 13:34

    ДОГАН е истинския политик,българин,патриор,ангел съхранител на БГ дух,знаещ и можещ,умен и интелигентен. ....долу националните предатели

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/4/16 14:09

    Към 13.34 - личи,че си хранилка на ДПС

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/4/16 14:16

    Сталин и Ким Ир Чен не са превъзнасяли толкова много!Спрете се бе хора и почнете да мислите с главите си!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/4/16 14:30

    този пиянец как може да коментира лидера на всички мюслумани на света...матрюшка....где русия

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/4/16 14:44

    Dogana gule gule.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/4/16 14:44

    Dogana gule gule.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/4/16 15:32

    За доброто на България отиди си Доган.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/4/16 15:42

    КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛАТА ОТ ДПС НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ ДАЖЕ. ДА ПОЧВАМЕ ОТ СЕЛО МУРГОВО,Д.КРЕПОСТ,ГОРНА КРЕПОСТ,ЛЮЛЯКОВО,СТРЕМЦИ,БОЛЯРЦИ,РАНИ ЛИСТ И Т.Н.ЗАФЕРИУС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафериус26/4/16 18:28

      Те Турски не могат, от дека Български.

      Изтриване
    2. Анонимен26/4/16 19:39

      КМЕТОВЕТЕ на гореупоменатите села са кметове благодарение на това, че са спечелили доверието на населението си, а не са "парашутисти", като някои индивиди, които са само едни надути комплексари и нищо повече..

      Изтриване
  16. Анонимен26/4/16 15:53

    Erdogan e turski prezident nie mojem da izbirame samo mejdu svoboda i dps tozi pat si go slojihte otzad dpsari tapi horata vi mraziat i podigravat

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/4/16 16:21

    ЕРДОГАН е световен лидер!
    Който не признава това има сериозен проблем със съвеста си.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/4/16 17:15

    на кой е дал,от кой е взел.колелото се върти според интересите.а кое е важното?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/4/16 17:39

    Разбира се, че ЕРДОГАН е световен лидер! Той е световен в простотията си, световен е в празноглавието си и липсата на интелект! Световно диване е във вярата си в Халифата! А няма кой да му подскаже, че халифат е арабска идея, а не турска! Аз ако съм турчин, само заради това ще отрежа главата на Ердоган, че от турчин се опитва да ме правни на арабин чрез този проклет Халифат! Религията е нещо друго! Ердоган е световен в умението си да се изпокара с всичките си съседни държави, изобщо той е СВЕТОВЕН ГЛУПАК!Прав е по-горният анонимен колега!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен26/4/16 17:46

    Да, ние сме бушмени и ескимоси щом сме имали такъв *лидер* 25 години.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен26/4/16 17:53

    Дали е истина ,че там е бил двойника му и затова не е произнесъл реч

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен26/4/16 18:18

    a be kmeta na selo prilepsi djagata e s peti klas toy pik imeto si ne moje da pisi tova e dps

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/4/16 18:24

    за тези дето не обичат ЕРДОГАН мога да кажа , че той в момента строи и модернизира Турция -мостове , пътища , стадиони , спортни площадки , зали и т.н. , но БЕЗ европейски програми и пари. А Доганчо си седи в сараите и гледа как да прави хидропроекти за да гушне парите на народа
    Сравнението не е никак на място. все едно да сравним ФК" Барселона" с ФК"Вихър" Гелимачево

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен26/4/16 19:42

    малееее-като чета родопи повече се отвращавам от ДПС...все едно БКП...резил---

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен26/4/16 19:42

    малееее-като чета родопи повече се отвращавам от ДПС...все едно БКП...резил---

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/4/16 20:47

    18.24
    Ти на какви хапчета точно си,че нещо не те разбрах?Че цялата интелигенция на Турция се вдигна срещу Ердоган,вие ,тъпанари ,не разбрахте какъв ви го готви?Това кърджалийските турци сте наистина много тъпи.......добре,че сте единствените.Слава богу,в БГ има и умни турци.......че ако оставаше на вас,щяхме да сме като в Ислямска държава

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен26/4/16 20:49

    ДПС през тези всички години се доказа достатъчно!Да,има хора,които трябва да си ходят от тази партия!Вярно!!!Да бяхте критикували другите партии до сега така,обзалагам,че България щеше да е на друго ниво...

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен26/4/16 22:50

    Свободата не може да ни нахрани ама, Ердоган може, гладни сме

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/4/16 07:30

      да ще ти даде една рязана карагия да ядеш

      Изтриване
  29. Анонимен27/4/16 00:04

    dr dogan mrazyate

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/4/16 00:07

    Д-р Ахмед Доган обичаме , уважаваме Ви, бъдете ни жив и здрав още 100 години даживеете.Живеейки сте полезен на целия български народ.Най подходящият човек за президент.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/4/16 00:33

    nedey dani plases dogane nie turcite vece neni e strah ot tebe . i bilgarite vece razbraha sta za stoka si

    ОтговорИзтриване
  32. Ердоган Ага27/4/16 06:26

    Доган, скоро ще даде фира !

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен27/4/16 08:05

    ДО 26/4/16 22:50 отивай в Турция Ердоган да те храни!
    ДО 26/4/16 20:47 недей слага всички Кърджалийски турци под един общ знаменател,всяко стадо си има мърша,така че .....!

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен27/4/16 09:18

    do 15.42 -zasto anonimen / edriyat srift te izdava -kompleksar ta vece i klukar takif.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен27/4/16 12:23

    ABE HORA VSICKI SELSKI KMETOVE OT DUPESE SA NE GRAMOTNI DAYTE IM EDIN LIST I HIMIKAL DA NAPISAT NESTO POSLE STE PADNETE OT SMYAH NA TEZI SMESNICI

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен27/4/16 15:02

    ti gramotniyat -popravi si slovoreda i se zapoznay s prepinatelnite znatsi.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен27/4/16 16:49

    da jivee erdogan

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен29/4/16 14:06

    Да живее архитектът на мира и сигурността в България -ДОГАН!!! Там където е стъпил кръкът на Ердоган е в реки от кръв и сълзи на невинни хора. Примери? Либия, Сирия, Египет, Северен Ирак, Йемен...Ако не искате да заприличате на тези държави не пускайте отрепката и исламистката клика на Ердоган-ДОСТ в страната ви-ще ви бъде лошо...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.