Съпредседателите на ДПС Рушен Риза и Четин Казак, председателят на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис бяха приети от председателя на най-голямата опозиционна партия в Турция - Републиканската народна партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу, се казва в съобщение на пресцентъра на партията. Срещата се проведе вчера във Великото национално събрание на Турция и продължи около час. Присъстваха също секретарят на РНП Кямил Окяй Съндър и депутатът Емре Кьопрюлю.
Основният акцент на разговорите бяха спекулациите от последните няколко месеца по адрес на ДПС, развитието на добрите отношения между България и Турция, укрепването на взаимодействието между побратимените градове и членството на Турция в ЕС.
Председателят на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че познава отлично политическата обстановка в страната ни, както и спекулациите по адрес на ДПС и изрази мнение, че трябва да се запази целостта на партията, което е от важно значение за представителите на малцинствата. Изрази своето задоволство по отношение на последователната политика на ДПС, като отбеляза, че трябва да има еднакъв подход и равен старт при отношенията с различните политическите партии.
Делегацията на ДПС изказа своите съболезнования във връзка с атентатите в Анкара и Истанбул.
Съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак поканиха лично председателя на най-голяма опозиционна партия в Турция Кемал Кълъчдароглу на предстоящата IX-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април 2016 година.
Ще припомним, че преди това лидерите на ДПС бяха приети от председателя на крайнодясната Партия на националното движение (MHP) Девлет Бахчели.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/3/16 16:27

    Много подвеждащо заглавие, нито един от двамата цитирани в заглавието не е съпредседател на ДПС, ех мераци мераци.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/3/16 17:04

    Turkiye yalniz Erdogan deil dir.Ne mutlu Turkum diene.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/3/16 17:51

    И сега какво? ДПС искат да ни внушат, че всичко е по-старому?
    Да, ама не. Мисля, че номера няма да мине.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/3/16 19:48

    Po dobre da byahte otisli v Moskva.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/3/16 19:54

    Има една фраза на турски:" Камъка ако мръдне от мястото си веднъж никога не стои по старому на място . " Taş yerinden bir kere oynadımı hiçbir zaman eskisi gibi eski yerine gelmezmiş." Seçimlerde insan onuruyla oynamak nasılmış göreceksiniz.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/3/16 20:12

    До 17:51
    Много недей да мислиш. Щом ДПС не ти харесва, недей да си мъчиш кухата тиква в размисли, а гледай си партията, която ти харесва.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/3/16 20:36

    Тия кертици, само турция им в главите плоски. Що не идат в Австрия, Швейцария, Люксембург? А все за тя тъпа и паразитна държава се натискат. Къде спят тия тъпаци от ДАНС!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/3/16 20:42

    Един от хората които бъркат здравето на дпс е исмет кахраман

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/3/16 07:12

    Дано нещо ново е влезнало в главите на тези дето мислят че са управници
    Кажете на вашите кметове да имат повече уважение към населението което представляват независимо дали са гласували за тях или не
    Защото вече те са кметове на всички не само на ДПС
    Хората си записват часове при общинските кметове и чакат с години за да се срещнат със тези знакови фигури кметове на ДПС затова в момента имат алтернатива и тези ваши кметове за да не губят топлите си кресла вече почнаха с пропаганда който мине в новата партия ще си губи работата или семейството му няма да получава общински земи
    Не забравяйте ,че сте гости на този свят и ще носите в другия свят само 10метра плат или ковчег който няма джобове
    има там един казан в който ще врите помнете това

    ОтговорИзтриване
  10. Драганка Иванова Мустафова24/3/16 12:13

    айде де само мюсюлманите крадат, а булгарите не
    не така аркадаши, 99.999999 в кюпа, не се краде на запад, ама в булгаристан, който може крадееее- кой от беднотия, кой от алчност, ама има още за крадене щом се роят като майски бръмбари партиите, то хората са по-малко от кандидат партии. всеки гледа да намаже филийката с масло и хоп тики в столицата. умни сте. ама малко книги сте прочели. първо научете се да четете и тогава искайте. еххх да се смее ли човек, да плаче ли тцтцтц хем така, хем онък, то така не става.няма турци, няма българи, трябват на бг кадърни, умни, които да мислят за народа, а такива не виждаме, умните отдавна напуснаха бг, - турци, българи, българомохамедани, цигани, евреи,арменци, така го виждам, колкото по-млад се реализираш на запад, толкова по-добре, иначе ша мреш в бг с 400 лева, 10 и повече часове работа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.