Гюнер ШЮКРИ
Успешно и в график протича санирането на първите два блока в Ардино, които поставиха началото на реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Строително- монтажните дейности на блоковете „40-те апартамента" и „Осетия"се извършват  от софийската фирма „Пи ес пи" ООД, която спечели с най-изгодна оферта.
Положена е външна топлоизолация на фасадните стени с дебелина 10 см. Изцяло е подменена дървената дограма с PVC. Цялостно са остъклени усвоените балкони. Стълбищните клетки са шпакловани и боядисани. Направени са хидроизолации и на покривите. Подменени са входните врати.
Обитателите на двата блока заявиха, че след санирането апартаментите им са станали значително по-топли и приветливи. „Сега сградите ни са много по-красиви. Чувстваме се като истински европейци", заявиха те.
От общинската администрация съобщиха, че броят на подадените към настоящия момент заявления за участие в Националната програма е 26. Според новите указания на МРРБ, в програмата ще могат да се включат и сгради с по-малко от 36 броя апартамента, като минимума е не по-малко от 6 и съответно сградата да е на 3 етажа.
Панелни и пакетоповдигащи жилищни сгради на територията на общината има още в Млечино, Боровица, Бял извор и Ленище.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/16 19:50

    В Ардино ДВА, в Кърджали НУЛА! Вижда се къде се работи!Може би заплатите на служителите в община Ардино са по-големи!?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/3/16 19:52

    Хайде бе дами и господа от община Момчилград, уж бяхте много напред пък кво стана тя? Хората приключват първите си блокове, а вие още не сте започнали.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/3/16 21:00

    Радоста на живущите в тези два блока и надеждите на останалите от другите блокове в Ардино е до тук. Днес чух от човек отговорен за строителните работи следното - който закачи закачи, до тук беше веселбата, дигаме се в друг град.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/3/16 21:12

    Кой ще ревизира Двата обекта?Камбур-строй и инжинер Росен може да санират още два блока със скрити материали....
    Гюнер ти колко дограма видя да е сменена или е при двамата ПАТРИОТИ.Защо не попитате живеещите в тези блокове.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/16 06:17

    По-съществено е Гюнер Шукри да се поинтересува, колко пари-комисионни е платила софийската фирма, "спечелила" уж чрез най-ниската оферта обекта и на кого е дадена торбичката с пари!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/16 09:21

    Za boia na parkinga pari ne ostanali, vai...vsichkata boia iziali i izpili?! :-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/3/16 10:18

    Браво. Яко работят момчетата и качествено.Не намирайте кусури кой крал, кой не, важно е че организацията е има и се вижда какво е направено.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.