„Това, че изсякоха гората и изнасят дървения материал, е грижа на други институции. Нашата болка, като жители на село Охлювец, е какво ще остане след като така нар. „дървени" фирми приключат дейността си. Разбиха пътя!", алармират жители на Охлювец в писмо до редакцията на 24rodopi.com. Те твърдят, че ситуацията е „непоносима вече втори месец".
„Тежкотоварните камиони с ремаркета пречат на другите участници в движението – автобуси и леки автомобили на хора от селото. Автобусите трудно обръщат вече в центъра на селото, налага се да правят по 5-6 маневри. От тежестта на камионите пътят пропада, стана на вълни. Всеки ден е така. Товарят повече от позволеното. Изсичат гората и превземат селата. Като гледаме как работят, със сигурност няма да оправят поразиите, които правят", се казва в писмо на жителите на Охлювец.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/16 11:42

    Горските са виновни що дават така да става сигурно са в играта.Янчев да се намеси ако не прибира и той.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/16 11:47

    Така е,където минат трева ни никне.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/16 11:54

    Ще го оправят когато си видите ушите без огледало

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/16 12:05

    Уникална държава!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/16 12:15

    Никой няма да ви оправи пътя мили хора държавата липсва гледат само келипира а никой не мисли че след тях остава пустиня май само трепане оправя работата в тази държава някой си Идиот ще стане милионер за сметка на това че хората от селото ще си разбият колите по пътищата които ще си возят материяла изедниците

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/16 12:57

    Горските не са ли на подчинение на земеделското министерство което се раководи от кадри на герб? Депутатката да се самосезира. Нали много мислеше за народа?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/1/16 13:14

    До горните коментиращи какво да направим да летиме ли с камионите и ние плащаме винетки за да ползваме пътища разбрахте ли селяни

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/1/16 13:14

    До горните коментиращи какво да направим да летиме ли с камионите и ние плащаме винетки за да ползваме пътища разбрахте ли селяни

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/1/16 13:34

    Извозете дървата с хеликоптер

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/1/16 13:40

    От селянина: Не, само трябва да намалите тонажа на колите, които извозват дървения материал. Винетката не ти дава право да унищожаваш пътя по който минавате.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/1/16 14:10

    Пътя не съм го строял аз обърнете се към пътното

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/1/16 14:46

    До 14:10 Абе малоумник като не си го строял ти значи ли че ти трябва да го разбиеш много си нагъл ми тия пътища са строени преди 30 и кусур години и никой не ги е предвидил и строил за коли по 30 тона а значи ти ще си превозиш материала а след теб потоп така ли ми тези хора да мрат ли там ми те да прехвръкнат ли после абе уникални малумници сте и ти и всички като теб ти се интересуваш единствено и само от себе си а другите да се спасяват ми ще превозвате с по малки коли които позволяват да се движат по този път малоумнико без да го повредите а не да ми умуваш от ей такива като теб които мислят само за собствения си задник държавата е на тоя хал след вас където стъпнете е потоп

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/1/16 14:53

    Патното спи дълбок сън

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/1/16 15:11

    Дървената мафия навсякъде е превзела горите, сече се поголовно .Материала се извозва с тежкотоварни камиони, които рушат пътищата, а самите гори са целите осеяни с коловози.Много доходоносен бизнес, но за съжаление последствията са за нас изсечени гори и разбити пътища.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/1/16 15:17

    Блокирайте пътя, докато не ви чуят исканията!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/1/16 15:51

    До 14.46 защо почна да обиждаш аз не обиждам но сестра ти ми се обади и ми каза да държа добър тон

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/1/16 15:56

    Довечера ша има пирони на пътя.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/1/16 16:01

    JANCEV S PURATA E VINOVEN ZA VSICHKO, AMA TOJ NA LI SI PRIBIRA PARICHKITE I SI PIE USKITO!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/1/16 16:13

    До13,34 що не дойдеш да Духаш на перките на хеликоптера ще с зарадвам

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен26/1/16 16:19

    До 15:51 Нямам сестра ама добре че ти се е обадила все пак,остроумен си нооооо ? та ако ти си един от онези шофьори които превозват трупи и разбиват пътя и на всичкото отгоре и наглееш че видиш ли ти не си го строил еее тогава заслужаваш "благословия" колкото инеприлчно да е.Извинявай ама не живееш сам на света има и други хора които живеят тук и те ще останат да живеят тук и ще бъдат принудени да се движат по пътя който ти си разбил за да печешиш някакви пари ами онези хора които остават да живеят там какво да правят според теб значи тях кучетата да ги ядат така ли? е извинявай но мисля че когато с извинение се изакаш пред вратата на някого е нормално да очакваш да излезе някой от вътре и да ти нарита задника нали мисля че по приемливо е да се направят 300 курса с по малка кола вместо 250 със голяма която ще разбие пътя който е и единствената връзка със света за някой хора а после оправдания ми че да не съм го строил аз колко "умен"трябва да си за да се сетиш че път строен преди 40 години който е и селски на всичкото отгоре строен за нужди на живущите и чат пат да мине някоя ГаЗ ка която е 5 тона и сега 30 тона и няма да го изкривят значи това за теб е нормално така ли?НЕ ЖИВЕЕШ САМ има и други хора а и те също искат да се движат по хубави пътища това че държавата лиосва е ясно а още по ясно е че пътя който се разбие в такъв район с години да не кажа че може и никога да не бъде подновен за това ПРЕДИ ДА НАПРАВИШ КАКВОТО И ДА БИЛО ИЗПОЛЗВАЙ ГЛАВАТА СИ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ А НЕ САМО ЗА БАЛАНС :)

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен26/1/16 16:30

    14:53 като е пълно с пенсионери какво очакваш. Шефа им като се напие вечер в заведение вика служебна кола да го прибира среднощ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен26/1/16 17:03

    Ей гражданино, лесно е да се пише всичко като анонимен, тези пътища са направени по Живково време и не са асфалтирани от тогава насам. Тези фирми кат си заминат ние ще търпим тяхната поразия. Горе господина с Винетката, да не мислиш, че ние не си купуваме и не си плащаме толкова данък колкото теб. То се вижда от коментара ти, колко си прост и сигурно цялата ти рода е от града и са прости като теб, щом смяташ, че се обиждаме като ни наричате селяни.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/1/16 17:18

    rushete bratya to se e vidyalo che nyama dase opravi,ne se yadosvayte arkadashlarim

    ОтговорИзтриване
  24. Шукри ага26/1/16 17:38

    Секи ден кара на автибуса ората от Охлювес те много невъспитани селяни и деса и родител сромота

    ОтговорИзтриване
  25. Не можеш да обиждаш така хората това няма нищо общо с пътната обстановка .Първо се научи да пишеш на български език после обиждай.

    ОтговорИзтриване
  26. Не можеш да обиждаш така хората,пътната обстановка няма нищо общо с възпитание им.

    ОтговорИзтриване
  27. Не можеш да обиждаш така хората това няма нищо общо с пътната обстановка .Първо се научи да пишеш на български език после обиждай.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен26/1/16 22:44

    Аз мисля че хората в селото са в правото да искат от компетентните лица за решаване на този проблем. Дьржава няма но има действащи дьржавни институции. Кмета на селото ,веднага информира за случая сьответните органи. Обадете се да дойде и телевизия. Няма не разрешим проблем има бездействие на местната власт. Те мислят че са избрани да получават заплата без да работят. Този проблем е за повечето села в Община Кьрджали.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен27/1/16 00:27

    Ей колко сте елементарни, Тези общини да се вземат в ръце и не да крадат парите от асфалта и да си асфалтират козите пътеки, а да правят пътищата както трябва, какво сте ревнали че се рушат пътищата. Нали си плащаме винетки данъци, по 3000 лв минимум. Какво искате да изгние дървесината ли толкова сте жалки селяни, че нямам думи....

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/1/16 09:55

    Айде още един малоумник се появи 00:27 и тоя си плащал данаците ти му обясняваш че тия селски пътища са строени префи 100 години и не издържат на големи натоварвания и че няма кой да ги подържа той се ежи че плащал вунетки ми всички плащаме не само ти даи да ги разбиваме и да не се съобразяваме тогава щом плащаме много важно дървесината щяла да изгние сакън да не пропуснеш келепира еиии "простака е непобедим"Наполеон го е казал ;)

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/1/16 10:16

    Нека "Родопи24" да дойдат да видят пътя Трепетлика- Маказа на какво е замясал, колите на горското са го потрошили все едно са минавали танкове.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен29/1/16 12:09

    Няма оправия в тази държава, всеки иска да взима по нещо,а никой не ще да дава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.