„Кърджалийци показаха своята щедрост и толерантност. Хора без разлика от етнос, вяра и професия ме подкрепиха. Казвам им едно голямо „Благодаря", твърди Николина Иванова


Кърджалийка бе оперирана спешно от онкологично заболяване, благодарение на дарителска кампания на своите съграждани. Само за седмица те събраха необходимите 3500 лева нужни за заплащане на лечението. Операцията се наложи спешно, тъй като преди кърджалийката е била оперирана от тумор в главата и лекарите се опасяваха да не настъпят усложнения.
„Вече не съм болна. Само съм оперирана", шегува се кърджалийката Николина Иванова. Тя благодари на всички, които подкрепили кампанията за събирането на необходимите средства.
„Благодарих на тези хора по Фейсбук без да посочвам имена.Те държат да запазя анонимността им, както и всички останали дарители", споделя Николина Иванова.
Най-голямата изненада й направили в навечерието на датата за операция група наши изселници в Турция, които откликнали на апела за помощ и дали по-голямата част от нужната за лечение сума. Парите били събрани за минаре на селска джамия, но хората решили да направят хаир за Байрама. Всяка година богомолците дарявали болницата в Кърджали с половин тон месо за Курбан Байрама.Така операцията станала възможна.
Николина Иванова е безработна. Минала е ТЕЛК, но все още няма инвалидна пенсия. Съдбата я лишила и от родители, които да й помогнат. Двамата загиват нелепо в автомобилни катастрофи. Съдбата е жестока към нея, защото дори не й дават да следва.
Когато лекари й поставят ребром проблема, че тя трябва спешно да се оперира, Николина няма нито лев. Приятелка я съветва да започне кампания за набиране на дарения. Обръща се първо към местните политически централи, които обаче й отказват. Тогава прочита в Интернет, как сама може да организира кампанията си. Отива в банка ДСК, където разкриват специални дарителски сметки.  След това идва ред на регионалните медии, които публикуват нейния апел за помощ към кърджалийци. Успява за няколко дни да събере част от сумата, но тя не е достатъчна. Първа откликва нейна приятелка и колежка от Минно-геоложкия университет, живееща в чужбина. Тя й привежда двеста евро и се извинява, че няма повече, защото  в момента е безработна. В СОУ "П.Р.Славейков" слагат кутия за събиране на дарения. Подобна акция е подета в книжарница „Спектър". Фирма за интернет събира пари от екипа си  й дарява скромна сума. Приятели от Македония, където е работила също се отзовават.
Операцията е извършена в плевенската частна клиника „Св.Марина" с направление. Парите са за доплащане на лечението. Отношението на лекари, медицински сестри и санитарки е много топло и сърдечно. Уверяват я, че резултатът е добър. Връщайки се в Кърджали при преглед в нашата болница и прилошава. На помощ й се притича известна наша лекарка,която я обгрижва и мушва в ръката банкнота. Като се свестява Николина вижда, че тя е от петдесет лева.
Помощта на кърджалийци я трогва. Въпреки, че няма доходи се опитва да помага. Запознава се в социалната мрежа с университетски преподавател, който пише поезия. Той споделя, че продава книгите си и получените пари дарява на онкологично болни деца. Николина веднага заявява една книга.
Преди броени дни печели от лотария 31 лева. Дарява ги за лечението на кърджалиец от тежко онкологично заболяване. Ден след това с мъка научава, че е починал.
„Кърджалийци показаха своята щедрост и толерантност. Хора без разлика от етнос, вяра и професия ме подкрепиха. Казвам им едно голямо „Благодаря", казва Николина Иванова.
Георги Кулов
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/10/15 08:39

    Поклон пред всички хора,които и помогнаха!
    А политиците да използват милионите за нелепи предизборни кампании....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/10/15 09:06

    Да си жива и здрава Николина, да не се връща повече болестта при теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/10/15 09:09

    А защо ,защо винаги трябва да се молим за да живеем
    Можахме да опростим милиарди на КТБ

    ОтговорИзтриване
  4. Забележете: Кой е откликнал на въпросната жена...мюсюлманите. Думите ми се потвърждават. Те са много по-човечни от християните. Християнина може да ти навреди, но не и да ти помогне т.е. може да ти помогне, ако има някаква полза от теб, синът и пр. ..., ако не мреш и толкоз... Радвам се много за тази млада жена. Пожелаваме й най-вече здраве и много щастие в живота.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/10/15 13:17

      Не ти ли е неудобно малко. Дълбок поклон пред тези мюсюлмани, които са направили тази голяма доброта. Убеден съм, че ти жлъчно копеле не си от тях, защото не може човек които има доброта в сърцето си да подканя хората към такава грозна религиозна омраза

      Изтриване
  5. Първа стъпка в Здравната реформа е направена. От 1.06.2015 г. скъпите лекарства за онкоболните от безплатни станаха "платни". Целта е ясна-по-бързо да си отидат от тоя свят и да разтоварят системата. Имам онкоболен приятел, който по тоя повод спря да взима лекарства. На това му викам Г Е Н О Ц И Д .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/10/15 12:30

    Тнвм не пиши глупости ,по този начин обижадш всички християни ,които помогнаха,а те не са малко, повярвай. Много се радвам ,че всичко е с успешен край.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/10/15 13:26

    Не са глупости, а самата действителност. Винаги в живота има изключения, но те са с пъти по-малко ... Минали сме от този път и знаем колко бг е толерантен човек пред мюсюлманина ?```

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/10/15 13:36

    Мила Николина, дано никога повече не прекрачиш прага на Онкоболницата...
    Жива и здрава бъди !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/10/15 19:19

    13.26
    Бе не помрачавай хубавото дело наизселниците ,бе.Хората такъв хаир санаправили ,без да питат каквае по религия Николина,ти веднага го обърна накой бил по-добър.Какви били мюсюлманите,че християните............Как все се намират такива като тебе,бе..........всенещо да опорочат,да злобеят..............аман от вас.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/10/15 20:14

    Голям жест наистина от страна на изселниците, а и от всички останали дарители!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/10/15 22:20

    Да, мюсюлманите могат на 100% да ти помогнЕ, но българин на българина НЕеее,на 100% истина. Брат е против брат ! И това е лъжа, нали ! При тях няма завист, няма злоба, говоря за обикновените хора, а ... -- българинът е Предател

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/10/15 10:41

    А ти си болен/на. ..22.20

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/10/15 11:57

    Не мога да разбера някои неща. Защо, когато си кажат мнението за някои хора(имам предвид българските граждани с мюсюлмански произход) и веднага гледат да те омаловажат, сграбчат, убият... с думи. Има хора, които са израснали всред мюсюлмани`турци, живели са в един квартал..., учили са с ..., че нямат право на мнение. Доказателство не е ли ВИП "Брадър" или ще кажете, че не гледате такива предавания. Да, младите не искат и да чуят за този формат, но има хора от по възрастното поколение, които го гледат. А кво ще кажете сега. При българина всичко е ОК...няма що ...А видели ли сте-- стар човек мюсюлманин, мохамеданин в "Старчески дом". Не, няма..., или и това е `болен човек, с молен мозък`... Имам в тая насока стотици наблюдения. Да, те помагат на млади християни, но християнин не и няма да помогне на млад, образован човек, възпитан... Доказателство-№ 11. Кой, квото иска да пише, кой каквото иска да мисли, аз съм на много по различно мнение от някои хора, писали тук в този сайт. Турчинът е вярващ човек, състрадателен човек... много са примерите в тая насока. Тук става въпрос за града кърджалъка, както е казал ББ лош ма`ериал... Прав е ББ. Българинът с малки изключения не е завистлив, не е злобен, но пак ще се повторя с малки изключения. Болшинството българи живеят в пълна мизерия....-алчност, ```````` Как може той да има, а аз да нямам. Не може мила Пепино, да стоиш по цял ден в кафенето, да седиш на скамейката и да оправяш чуждите деца, кое дете е с четвъртита глава и пр. ТОЗИ СЕЛТИК ОБИКОЛИ ДЕ ЩО ПАРТИЯ ИМАШЕ В ТОЗИ ГРАД. ЛЪЖЕ, МАЖЕ КАТО ЛОМСКИ КАТУНАР. 2009 г. ДОРИ СИ ОБРЪСНА ГЛАВАТА, ПЪК ТЯ КРИВА И ПРАЗНА И БЯЛА - СЛЪНЦЕ НЕ ВИДЯЛА....
    Мила Николина, бъди жива и здрава. А към редакцията. Пишете друг път банковата сметка..., Бих подала макар и малко, но от сърце на Николина... Не зная, къде да ги оставя. Най-добре ще е да й преведем сумата по интернет...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/10/15 13:01

    ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ЧЕ СА ПОЧИНАЛИ В АВТОМОБИЛНА КАТАСТРОФА РОДИТЕЛИТЕ Й

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен17/10/15 11:02

    Що за хора сте Николина трябва да публикува удостоверението за наследници за да стане ясно на последния коментар че са покойници.Защо бъркате в душевните и рани,е това не го разбирам.........това е грях..........

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/10/15 22:09

    Браво на помогналите и хора. Нека винаги да си здрава. /един съвет - редно е след, като са ти отказали помощ от богатата партия герб, партия на която ти си член Никулина, да се откажеш от нея, защото същата тази партия сее разруха и е вредна за целия народ, включително и за тези, които са ти помогнали./

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.