Имамът Ерол Ахмед: Ако не бяхте писали за градежа, щях да съм на избираемо място в листа с кандидати за общински съветници!



„Кой и защо спря строежа на минарето в Кирково? Кой ще заеме позицията на правдата и свободата и ще позволи да продължи изграждането на религиозен храм в 2015 година в една демократична община? Тези въпроси задаваме на всички кандидати за кмет на Кирково и за общински съветници, които дойдат в Дрангово. Същото е положението и в Чакаларово", заявиха пред 24rodopi.com възрастни жители на Дрангово. Според тях в листите с кандидати за съветници имало хора, които се подписали и срещу строежа.
Както първи 24rodopi.com писа, с дарения, събрани от имама Ерол Ахмед, в Кирково бяха положени основите на минаре към „Гюл джамия". 304-ма кирковчани пък се обявиха против изграждането на минарето и внесоха подписка в Общинска администрация. „Исканията ни са две. Първо, да спре изграждането на минарето. Второ, да се проведе референдум в Кирково дали местните жители искат да се изгради това минаре към молитвения дом", съобщиха от Инициативния комитет, събрал подписката. Решението за референдума трябва да вземе новият Общински съвет.
„Вие сте виновни аз да не съм в кандидатската листа на ГЕРБ за общински съветници. Ако не бяхте писали, че се строи минарето, нямаше да имам проблеми", с тези думи имамът Ерол Ахмед пък нападна 24rodopi.com. Той е бивш кмет на Делвино, емблематичен активист на ГЕРБ, който осигури сериозни средства за кметството и реализира няколко проекта.
Строителството на минарето стартира на 19 август, но няма да бъде построени до края на годината, както бе планувано, защото обектът е „замразен".
Ще припомним, че в Кирково ще се гради и църква. Църковното настоятелство закупи 1 200 кв. метра парцел и в момента се прави проектът на бъдещия храм.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

69 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/15 09:00

    Тъпанари политиканчета, слушайте старите и мъдри хора. Не се гаврете с вярата им. Животът мноооого бързо се търкаля и всеки се връща там откъдето е тръгнал. С името си, вярата доколкото я има, бащината къща и съветите на старите родители. Това, дето го правите е временно и евтинко.

    ОтговорИзтриване
  2. здравко сербезов9/10/15 09:21

    Както е видно от горенаписаното.
    Едни са се оплакали за минарето, спряно.
    Сега други ще се оплачат за църквата.
    Това са тъпотий.
    Абе неграмотници.
    Нали вие сте братя, вие сте съседи.
    Защо не си помагате и в двата строежа.
    Господ/Аллах е един.
    Дали Ходжата ще ви кани за молитва от минарето или Отчето с камбаната, какво значение има.
    Вижте Отчето на момчилград, удря си камбаната, пием си кафето с него, спориме, но никога не ми е пречило.
    Е понякога ми липсва.
    Един съвет от зафериус към мюсюлманите.
    ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЦЪРКВАТА ПОМОГНЕТЕ С КАКВОТО МОЖЕТЕ НА ХРИСТИЯТИТЕ. ТОВА ЩЕ Е МЮСЮЛМАНСКАТА ДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/10/15 09:22

    "Кой ще заеме позицията на правдата и свободата и ще позволи да продължи изграждането на религиозен храм в 2015 год"
    Как разбрахте, че това е правдата? Знаете мнението на всички или понеже вие смятате така-това е и правдата?

    ОтговорИзтриване
  4. Кирковчанин9/10/15 09:25

    До 9:00
    Първо, тези възрастни хора си имат в техните села, така че да не се месят какво ще става в Кирково. Минаре в Кирково няма да има. Не разпалвайте огъня отново !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/10/15 09:29

    Да си направят минаре в Чакаларово и Дрангово, като толкова искат. Ние от Кирково не искаме. Толкова ли е сложно за разбиране или определени хора са много тъпи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/10/15 09:32

    Яяяя, какъв му бил проблемът на имама, съветник да става, затова тръгнал минарета да строи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/10/15 09:43

    "Кой ще заеме позицията на правдата и свободата и ще позволи да продължи изграждането на религиозен храм в 2015 год"
    Правим ли разлика между религиозен храм и минаре?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/10/15 09:45

    ataisti dolni bez verni kakiv hram ?????/

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/10/15 09:46

    istinata boli vinagi

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/10/15 09:50

    А на Вас/ДПС/ така ВИ изнася.Оставете тези хора, те са българи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/10/15 14:39

      Bılgari ima li v kirkovo pe prostak.vsi4ki sa 4isti pomaci bez religiq

      Изтриване
  11. Анонимен9/10/15 10:07

    До 09-00 За коя вяра говорите? За тази която е сега благодарение на поробителите или онази която е приел нашият баща Борис 1!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/10/15 16:44

      Какъв баща, помак такъв.Я марш в джамията.

      Изтриване
  12. Анонимен9/10/15 10:12

    този пък в 9-25 видял разпалване на огъня. Не сте добре бе, хора. Ако има проблем, той трябва да се повдига на дневен ред. Да се коментира. В спора е истината и решението на всеки един проблем. Нормално е старите хора да искат джамия. По-младите не са нито християни, нито мюсюлмани. Неверници са дошли на тази земя и неверници ще си отидат. това е техен проблем.
    Иначе да ви кажа, че в община Кирково българи няма. Има български граждани от турски произход и български граждани помаци. За съжаление се срещат вече и български граждани цигани, но това е друг манджа.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/10/15 10:40

    Еееии Помаците вече са станали християни още какво ще чуем аджеба.Само искам да попитам на ПОМАЦИТЕ утре ако си умрете кои ще ви погребе???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/15 09:07

      Пак ще се молят на Ерол

      Изтриване
    2. Анонимен10/10/15 15:03

      Точно така Любо Моллов и съпругата му организираха подписката и обикаляха от къща на къща,а като почина баща му се молеше на Ерол имама да го погребе.Бог да го прости човека...но какъв безбожен син възпитал само..

      Изтриване
  14. Анонимен9/10/15 10:41

    Дърти тъпи помаци,само минарето ви липсва!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/10/15 10:44

    Ало, редакцията защо провокирате хората и правите услуга на ДПС?Толкова е постно, това което пишете.Оставете хората сами да решават религиозните си съдбини.Не виждате ли, че младите не искат това което им предлагате.застанете зад бъдещето!

    ОтговорИзтриване
  16. A младите от Дрангово и Чакаларово не са ли мюсюлмани ? Защо не питат и те ?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/10/15 10:56

    Много ми е смешно когато младеж с име Младен или Фидан в София или Пловдив като каже, че е българин от Кирково. Цялата маса българи се спукват от смях. Но по темата да каже - на Кирково не му трябва нито джамия, нито църква. Работни места, работни места, работни места но не за 400 лева заплата - това е спасението за селото.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/10/15 11:02

    Младите мислят трезво. За тях е правилно да се правят на българи и християни, защото иначе няма да имат възможност за реализация в големите градове у нас. Просто, но практично. Всъщност, самите турци също го правят този номер. Ахмед в къщи, в паспорта и личната карта е Ангел. Затова заяждането е излишно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/10/15 20:09

      Всъщност,защо драги кърджалийчета не се ограничите около клюките,с които храните бедните си фитнес душици в малкия си провинциален град,и не се занимавате с кирковчани?А най-малко с вярата или имената им,като не виждате своите мъртви души и морал!Вярата е вътре в човек,тя е в неговите постъпки и действия!

      Изтриване
  19. Анонимен9/10/15 11:06

    До 10:12
    Младите хора са бъдещето навсякъде по света и това, че искат да поправят жестоката и кървавата несправедливост от преди няколко века е истинската позиция на "правдата и свободата". Те не са неверници, повечето от тях си имат християнската религия и са осъзнали че са много по-близо културно, езиково, фолклорно и генетично до българите, отколкото до българските граждани от турски произход. Те имат един спор с отиващите им си предци, който се опитват да преодолеят, но вие гражданите от турски произход, които дори не знаете официалния език на родината си, наливате бензин в този спор.
    Оставете хората в Кирково сами да решават какво да имат там и не се опитвайте да налагате саудитски и ердогански виждания и "позиции за правда и свобода".
    Казах хората в Кирково, а не от селата - там си имат каквото са искали (или каквото им е останало през вековете, белязани от "правда и свобода"

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/10/15 11:09

    Този свят не върви на добре, щом се карат хора заради религиозни храмове. А щом един човек може да е против строежа на какъвто и да е било храм, значи е чюрук и отвътре, и отвън.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/10/15 11:14

    карат се в бедни села, и така ще бъде май. няма да поумнеят. В града не е така. всеки си гледа работата, далаверата, бизнеса, семейството.... Когато всеки се стреми да му е добре, не се заминава с глупости.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/10/15 11:27

    А ако се събере подписка да няма църква в Кирково кои ли ще са в повече? Всяка вяра да си строи храмовете и да не се бъркаме! Иначе за едни като не може , за други
    също ще има проблем. А това е излишно и ненужна. Каквото повикало, такова се обадило .Важи за всички! Седнете си на гъза и се молете на който искате - ако искате в джамия с минаре, ако искате в църква! Но всеки си има своите права - а и не го прави с чужди или държавни пари!!!!!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/10/15 11:58

    Imamina ot gerb demek e ot naste toy ste resi probla ako stane slvetnik

    ОтговорИзтриване
  24. Аптикадир9/10/15 12:27

    09:29 Абе БЮЗЮКВЕРЕН такъв утре другия ден като ти почине близък роднина нали ходжата ще го погребе пак.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/10/15 13:06

    По край Румен Младенов в ГЕРБ се вля комунистическа кръв и затова нещата излизат извън демократичното русло.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/10/15 13:13

    Подписката я спряха тези, които от 600 години се опитвате да ги направите такива, каквито не са!!!

    До дьонмето 12:27

    Ти не се притеснявай кой ще ме погребе- има кой!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен9/10/15 14:16

    s Rumen mladenov mnogo glasove ste isgubi gerp nay malko glas s nego ste zeme gerp tezi izboro daje Shukran Idriz ste zeme ot nego poveche glasove mladenov e komunist toya chovek s kolegite ot uchilste nese razbirase ste upravlava obstina hahaha ot listata za sivetnitsi na gerp ot Kirkovo te ne iskat minareto i zatova mahnaha Erolcho ot listata

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен9/10/15 15:10

    Всички джамии които са построени върху християнски храмове трябва да се отнемат/предадат/ в полза на държавата. Те всички са били построени с дарения от вярващи християни или с дарение от властващият владетел. Префасонирането им в джамии е нарушение на волята на дарителите! Държавата е тази която трябва да реши дали да ги върне на законният им собственик Българската Православна Църква или ако тя ги откаже, да ги използва за свои цели различни от религиозните. Свобода на вероизповеданието не означава свобода да грабиш, обсебваш и използваш чуждо имущество! Нали ислямът не толерира кражбата и насилието? Нека мюфтийството да докаже това с действия а не с алабализми, нека то само върне чуждите имоти!

    ОтговорИзтриване
  29. Бай Кольо9/10/15 15:42

    09:50 Абе ти самия вярваш ли си на тези лакърдии които си писал, а ?

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен9/10/15 15:46

    Как пък го измислихте точно от Дрангово и Чакаларово а не питат ли в депесарските села, защото в Дрангово и Чакаларово си имат минарета

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен9/10/15 15:58

    Abe hora zasto barkate religiite sas politikata nablijavat uzborite za tova vsyaka partiya ste gleda da napravi mrasno na drugata partiya samo i samo da speceli izborite i posle kakvo stava vseki pocva da se molu imali znacenie koy na kogo se moli allah i gospot e edin i sast ne se vrazvayte na tezi polititsi pomagayte si hram li ste postroite minareli utre drug den pak stese vidite i pak ste se rakuvate ot tezi drazgi nyama da izlezne nisto koy pomak koy turcin koy balgarin kakvo znacenie ima vsickisme sazdadeni ot boga i vseki da se gordee sas natsiyata si bez omraza edin kam drug

    ОтговорИзтриване
  32. Аптикадир9/10/15 16:03

    13:13 Ходжата нали ?

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен9/10/15 18:37

    Това е политическата игра на ДПС, сама си подава измислена информация до редакцията за Дрангово и Чакаларово. В Дрангово има 15-20 човека, които влизат в джамия, затова и ДПС напук хвърли толкова пари, за да издигне минаре и там. Синовете и дъщерите на тези, които влизат в джамията се кръщават в църкви и сключват църковни бракове, понеже знаят че истинските им корени са на най-чистите българи и те не са виновни за това, което се е случвало с техните предци и ислямизация. Знаят го добре и ДПС, че младите в Дрангово няма да се обърнат към тяхната религия, независимо че ДПС беше първа в предишните избори. И в тези да бъде първа няма никакво значение. А ти, който пишеш, че българите от Кирково и общината са подигравани в други градове и не ги считат за такива, то това е твоето отношение, ти си изпълнен с омраза, затова и виждаш омраза и в очите на другите, което не е така.Дано Бог да просветли разума ти, ако го носиш в теб

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен9/10/15 18:50

    Jal mi stava za Ismail. Ostana pak bez dengi.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен9/10/15 19:16

    Голям удар за политиката на Турция е, ако ние помаците се побългаряваме и да това е така! Аз съм помак, моите пра - деди са били християни докато не дошли турците - поробителите на балканите! Изнасилвали нашите майки, баби и сестри, взимали са нашите малки братя в корпусите си и са ги правили еничари! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен9/10/15 21:25

    Възрастните от Чакаларово или Дрангово могат да правят каквото си искат в техните села.АКО ИМИ ПОЗВОЛЯТ МЛАДИТЕ.........А в Кирково ние ще решаваме какво да има.Ако се събере подписка срещу църквата,ние ще съберем подписка за нея с двойно повече гласове.Това е НАШЕТО село.НЕ НА ЕРОЛ,.,не на възрастните от Чакаларово или Дрангово.САМО наше е .И вие не можете да ни нареждате какво да строим или събаряме тук.........ИНАЧЕ ЩЕ ПОЧНЕМ Д СТРОИМ ЦЪРКВИ ПО ВАШИТЕ СЕЛА.......Да видим тогава дали сте толкова толерантни,на колкото се пишете.........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/10/15 08:35

      Твоето село викаш...кой знае...в Кирково всички са преселници-я от Жерка,я от Яковица,Пандък...а ти-кирковец,колкото американците-американци!

      Изтриване
  37. 19:16 Абе момче, прадядо и той е бил погребан от ходжа !

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен9/10/15 22:22

    До 15.10 - Това не се отнася за Кирковско! Тук християните- българи са дошли стотина години по късно, прочети малко! Няма стари църкви тука, върху чиито основи да има джамия! Или от нов българин стана византиец ? С фалшива история не става - комунизма си отиде - вразуми се ! Сменил си си вярата - но миналото не можеш! Каквато и палачинка да си !

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен9/10/15 22:53

    До 21:52 Точно така Господине/Госпожо! Това е напълно нормално, че вашия пра дядо е погребан от ходжа, тъй като най - вероятно той е роден преди 80-90 години дори и повече да са! Ние сме били близо 500 години под турско робство, но аз не съм споменал, че моя пра дядо е бил християнин, а споменах за моите пра-деди! Колкото и да го отричате в моите и вашите корени тече християнска кръв! Аз както и Вие нямаме никаква вина за това, че нашите предци са приели исляма, но да не забравяме че това е ставало насилствено! АКО СЕ ПРАВИТЕ НА ГОЛЯМ МЮСЮЛМАНИН И УТРЕ ДОЙДЕ ОРДА ОТ ХРИСТИЯНИ И ВИ КАЖЕ ПРИЕМЕТЕ ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА ИНАЧЕ ЩЕ ИЗКОРМИМ РОДИТЕЛИТЕ ВИ И ВИЕ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИТЕ - Е НЕ ВИ ВЯРВАМ!

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен9/10/15 23:14

    АЗ СЪМ ПОМАК И МРАЗЯ МЮСЮЛМАНИТЕ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен9/10/15 23:22

    22.53
    Ами никой не те насилва да вярваш на нищо.Твоята вяра си е твой проблем.НО НЕ СЕ МЕСИ В МОЯТА.Аз не те карам да вярваш в моите принципи,ти не се меси в моите.
    22.53
    Аз си избирам сам вярата.Миналото си е мое,и днешната вяра пак си е моя.АЗ ТАКА ИЗБРАХ.Кой си ти,бе,нещастник?Ти да определяш моя избор.Върви се обеси.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен10/10/15 06:40

    ama i te3i poma4i ot kirkovo ne mogat da govorqt 4ist balgarski a se balgareqt te ne 3naqt 3na4enieto na krasta kakvo o3na4ava

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен10/10/15 07:20

    НА ПОМАК ВЯРА ДА НЯМАШ.НЯМА В СВЕТА ДРУГО ПЛЕМЕ КОЙТО ДА СЕ СРАМУВА ОТ ВЯРАТА И РЕЛИГИЯТАСИ.

    ОтговорИзтриване
  44. Бай Георги10/10/15 07:29

    23:14 Тези лакърдии на пазара в Кирково ! И тебе като починеш ходжата ще те погребе !

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен10/10/15 07:42

    А вие от редакцията застанахте ли пред младите в тези села да ги питате те какво искат. И въпросът за минарето се поставя от някои кандидат кметове, а не от хората.

    ОтговорИзтриване
  46. Anonim-nabludatel10/10/15 11:10

    страх ги е хорицата. не го ли разбрахте това. ако някога бг се управлява от мюсюлмани ще да са от тях, но сега на власт са българи/Герб, а те са на добре платени държавни работи, как да искат джамия. след време ще са на друго мнение. на Великден ни раздават: едно яйце и баклава. погребват ги по мюсюлмански обичай. айде, стига сте наливали масло в огъня, никога няма да разберете истината от българомохамеданите(имам наблюдения, как се държат с българина и турчина). тях ги интересуват парите. не, че другите не ги интересува, но те раждат деца и след това техните деца сами се оправят в живота. а относно дали знаят добре да говорят български език... след време на тези земи няма да остане един християнин. те ще са новите българи, а циганите, новите турци. анадънму. единни са. помагат си един на друг. работливи са. от това по-хубаво здраве му кажи. имам наблюдения към българите: те са завистливи, не са единни, брат срещу брат, а и с тая планова икономика някои от тях са си доста мързеливи. непрекъснато чета за хората отраснали на село. по-добре да отраснеш на село, отколкото в град. точно сега е времето на селяните. научени са на труд. а гражданина/българина с тая планова икономика, с това висше образование не става за нищо. с тая огромна безработица ...освен чистач по улиците. до там докараха народа световните лидери. в този град е тежък живота на българина. виждам как българина е смачкан, унижен, безпаричен, гладен, с малък процент и то са предимно бизнесмени...и кво като знаеш правописа и граматиката. това кво ви топли. като отидеш в магазин и си харесаш нещо и не можеш да го купиш това ли е хубавото. а този, който не знае бълг. език със замах си купува квото му сака душа. мое лично мнение.

    ОтговорИзтриване
  47. Братя помаци, които сте против минарето Вие много добре знаете, че сте мюсюлмани и ще бъдете погребани от ходжа.Защо се правите на БЮЗЮКВЕРЕНИ, а ?

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен10/10/15 16:51

    Опитват почвата. Българомохамеданите са с пъти повече над мнозинството. Раждат по две деца и сами си ги отглеждат, без ничия помощ. А българина с едно дете ???... Богати съвременни сватби правят: тоалети, прически, костюми, скъпи коли... Сплотени са. От тях 99% са образовани. Родителите им работят навън в строителството, банки, шофьори на тир, някои от тях си имат собствен бизнес(в бг и на запад), продават жилища, имат бензиностанции, вериги от магазини ```
    е, как е???... За тях трудът е песеннннн . . .

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен10/10/15 19:27

    erol shte stane savetnik na dyvola v kirkovo kogato go kachime na varha na kupola na minereto

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен10/10/15 19:49

    Умрял помака българина и турчина и като пътували към рая пред тях се е е появил стена българина почнал да се моли на господ господи помогни ми да премина стената и тогава господа взел българина и го превел от другата страна после турчина помолил се на алах и алах го взел и го превел от другата страна най накрая помака почнал да се моли който е там горе на смяна нека ми помогне ,,,,,

    ОтговорИзтриване
  51. Ходжа10/10/15 20:31

    Скъпи Кирковчани истината е, че всичките Вие доволни и не доволни от строежа на минарето накрая ще минете през мен !

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен10/10/15 21:00

    До ходжата от 20.31...................Може и да минем .......ама с калашник.А минарето ти -пак ще съборим.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен10/10/15 21:03

    Който не ни харесва-да не идва при нас.Пък ние какво ще строим или събаряме-сами ще решим.СЕЛОТО СИ Е НАШЕ-не викаме нито турците,нито българите.За приятелите сме приятели,за враговете...............елате ни пробвайте.Ерол не е наш,минарето му -също.Пък за какви ни смятате ,дреме ми на...........а да не казвам,че съм въпитан човек...................ама вие се сещате.

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен11/10/15 18:30

    Kade li zaminaha podarenite ot RTR mobilni katafalki 18 broiki?

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен11/10/15 22:46

    8.35
    От Жерка или от Яковица.........НИЕ решаваме.Селото си е наше.Американците си имет хамерикански проблеми и за тях не ми дреме.Тука решаваме ние.Ако вие се бяхте преселили тука-щяхте да имате думата .Ама не сте.Тъй че ....СУС,АННАДЪНМУ?

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен12/10/15 14:50

    Минаре в Кирково не е имало , няма и да има.А старците от Дрангово и Чакаларово си имат това, за което са питали, ако изобщо са питали. Да ходят там, но не други фактори да им мътят главите с въпроси за Кирково. За Кирково ще си решаваме ние кирковчани и няма да позволим други да диктуват съдбата ни. Както ни харесва , така ще бъде, а някакви ероловци и тем подобни да ни учат. Тях никой не ги е канил в Кирково.А кой ще ни погребва - това пак си е наш проблем, който иска поп, който иска ходжа- нали това е демокрацията. Ще бъде ,както досега е било - някой останал ли е не погребан. Не , няма такъв. А до всички, които се питат или се опитват да тълкуват понятието "кирковчанин " ще кажа - ние сме това , което сме , такива , каквито ни познавате - български граждани, българи, потомци на българи. Е дни изповядват християнството, а други се лутат между едното и другото. Приемайте ни такива, каквито сме ви изглеждали досега. Ако ви харесва, око ли не просто не контактувайте с нас . И още нещо - не ни се бъркайте в селските ни работи. Ние никъде не сме се месили, няма и да го правим. А минаре няма да позволим, защото просто не ни е необходимо, нямаме нужда от него. Досега сме карали така и ще продължаваме, не сме станали нито по- религиозни, нито по- послушни.А на мераците на някои заблудени кирковчани, между впрочем дошли от Узунце и Пандак да си налягат парцалите, че с мераците си да не навредят на децата си. Казах.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен12/10/15 18:55

    14.50
    Точно.Ще си решаваме сами.Селото си е наше.В моя дом аз съм стопанинът,не Ерол.Ако кирковчани поискат минаре -може.Ако поискат църква-може.НО АКО СА КИРКОВЧАНИ.Чужди няма да казват какво ще ктроим тук.Иначе не съм против нито срещу джамия,нито срещу църква.В Кърджали ги има и двете-и няма проблеми.Но така са поискали кърджалийци-за мюсюлманите джамия,за християните -църква.А Хасан Азис ,евалла му,уважава и двата храма,и двете религии.Така че-кирковчани решават.И никой да не ми налага какъв съм.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен12/10/15 20:38

    Браво на 14:50.....евала!!! В 5 изречения изрази това което другите 5 дни пишат и то естествено се върти около простотията.

    ОтговорИзтриване
  59. Кирковчанин13/10/15 11:02

    Хвала на 14:50 !!!!!

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен14/10/15 22:11

    Браво на българите от Кирково! Наши хора сте!

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен15/10/15 19:40

    Браво,18.55
    Точно казано.Дано и всички,дето се правят на много отворени,ама не смеят да застанат пред нас,са го разбрали.Иначе..................готови сме-няма да отстъпим.

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен16/10/15 16:36

    9/10/15 10:56 Няма такова нещо бе глупак, в Бургас и в районите дето няма помаци не са чували за такива...така че никой не се смее на българина Фидан от Кирково. Явно само на тебе ти се смеят, щото ти сам се определящ като помак а не българин...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.